Podle Marka Gurmana z Bloombergu Apple v průběhu let zvažoval vývoj několika nových nositelných zařízení, včetně chytrého prstenu pro zdraví a kondici, chytrých brýlí a vylepšených AirPods s vestavěnými kamerami a více senzory.



V dnešním článku se podíváme na to, co Gurman o těchto zařízeních sdílel ve svém zpravodaji Power On.

Chytrý prsten

Před několika lety představil tým průmyslového designu společnosti Apple myšlenku chytrého prstenu zaměřeného na funkce zdraví a fitness vedoucím pracovníkům zdravotnického týmu společnosti, říká Gurman. Řekl však, že Apple v tuto chvíli aktivně nevyvíjí žádné takové zařízení, takže není jasné, zda bude někdy vydáno. Gurman řekl, že prsten by mohl být levnější alternativou k Apple Watch, která by mohla synchronizovat zdravotní a fitness data se spárovaným iPhonem. Konkuroval by produktům jako Oura Ring a nadcházející Galaxy Ring od Samsungu.

Chytré brýle

Dlouho se hovořilo o tom, že Apple nakonec vydá pokročilé AR brýle založené na Vision Pro. Mezitím Gurman uvedl, že společnost zvažovala vývoj chytrých brýlí, které by konkurovaly brýlím Ray-Ban Smart Glasses od Meta a Echo Frames od Amazonu. Podle Gurmana Apple diskutoval o vytvoření brýlí, které by sloužily jako „náhrada AirPods“ s vestavěnými reproduktory, kamerami, zdravotními senzory a schopnostmi umělé inteligence.

AirPods s kamerami

Podle Gurmana začali inženýři Applu v loňském roce zkoumat, jak do sluchátek AirPods vložit snímače fotoaparátu s nízkým rozlišením. Pokud budou někdy vydána, věří, že tato AirPods by mohla nabídnout funkce AI, které pomáhají lidem v jejich každodenních úkolech.