Aplikace X minulý rok přinesla novou funkci, která uživatelům umožňuje uskutečňovat a přijímat audio a video hovory, stejně jako aplikace jako FaceTime a WhatsApp. Tato funkce však byla omezena na předplatitele Premium – ale X ji nyní zpřístupňuje více uživatelům.



Jak oznámila generální ředitelka společnosti Linda Yaccarino, společnost pomalu zavádí audio a video hovory pro ty, kteří si X Premium nepředplatí. X Premium (dříve známý jako Twitter Blue) je předplatné, které odemyká další funkce, jako je možnost upravovat příspěvky, nahrávat delší videa a formátovat text. Předplatitelé také získají ověřený odznak, mají větší dosah u svých příspěvků a vidí méně reklam. Nyní budou moci volat a přijímat hovory všichni, nejen ti, kteří si zaplatí předplatné. Tato funkce je zabudována do přímého zasílání zpráv a funguje podobně jako jiné aplikace, které podporují volání, jako je WhatsApp a Instagram. Díky integraci s iOS CallKit API uvidíte příchozí hovory na uzamčené obrazovce, stejně jako běžný hovor.

Tato funkce vyvolala mnoho negativních ohlasů, když byla oznámena, protože někteří uživatelé nebyli spokojeni s myšlenkou přijímat hovory od lidí, které neznají. Naštěstí mohou uživatelé ovládat, kdo jim může volat – nebo dokonce funkci vypnout. Zde je postup:

  • Otevřete aplikaci X.
  • Klepněte na svůj profilový obrázek nahoře.
  • Klepněte na Nastavení a soukromí.
  • Vyberte nabídku Soukromí a bezpečnost.
  • Klepněte na možnost Přímé zprávy.
  • Změňte možnosti audio a video hovorů, jak si přejete.

Můžete si vybrat, zda chcete přijímat hovory od lidí ve vašem adresáři, účtů, které sledujete, nebo pouze od ověřených uživatelů. Pokud chcete hovory na X úplně vypnout, stačí vypnout přepínač „Povolit audio a videohovory“. Pokud to uděláte, nikdo vám nebude moci zavolat prostřednictvím X.