Apple zvažuje vydání svého prvního skládacího zařízení v příštích několika letech v podobě 7- až 8palcového zařízení, které by nakonec mohlo nahradit 8,3palcový iPad mini. To je nejnovější tvrzení, které zveřejnila společnost The Elec.



Podle zprávy Apple zvažuje vydání zařízení mezi roky 2026 a 2027. Apple však také aktivně vyvíjí iPad mini s OLED displejem, takže není jasné, zda půjde o skládací iPhone nebo iPad. Samsung Display a LG Display údajně již od loňského roku posílají společnosti Apple vzorky 7palcových a 8palcových skládacích displejů. Samsung je údajně aktivnější ve vývoji skládacích displejů než LG a je pravděpodobnějším primárním dodavatelem, pokud se Apple rozhodne pro vydání v roce 2026.

Apple, Samsung Display a LG Display prý mají také odlišné představy o ultratenkém skleněném materiálu, skládacím krycím panelu a konceptu pantu, který je jádrem technologie. Podle zprávy Apple také pracuje na větším 20,5palcovém skládacím zařízení, který by měl být uveden na trh později než 7- až 8palcové zařízení. O větším skládacím zařízení již dříve hovořili analytik Ross Young z The Elec, Bloomberg a Display Supply Chain Consultants (DSCC). Young také již dříve uvedl, že očekává zařízení podobné skládacímu tabletu v roce 2026 nebo 2027.