V interní zprávě sdílené s autorizovanými poskytovateli služeb Apple uvedl, že si je vědom a vyšetřuje problém související s dotykem, který se týká některých displejů Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2.



„Někteří zákazníci mohou zaznamenat, že se u jejich Apple Watch Series 9 nebo Apple Watch Ultra 2 objevují falešné dotyky na displeji,“ stojí v poznámce společnosti Apple, kterou získal MacRumors. Apple uvedl, že někteří zákazníci mohou tento problém popsat jako „duchové“. Podle společnosti Apple může problém způsobit, že obrazovka „nezvykle přeskakuje“ nebo vykazuje jiné neočekávané chování bez jakékoli interakce uživatele. Zpráva uvádí, že problém může také vést k tomu, že Apple Watch neúmyslně zahájí telefonní hovor a zabrání uživatelům zadat přístupový kód zařízení.

Apple zákazníkům doporučuje, aby aktualizovali software svých Apple Watch, což naznačuje, že společnost bude schopna problém vyřešit v budoucí aktualizaci watchOS. Apple neuvedl, jak rozšířený je problém, ani neuvedl, kdy bude problém opraven. Apple dal technikům pokyn, aby neopravovali tyto modely Apple Watch. Mezitím je technikům doporučeno, aby požádali zákazníky, kteří mají tento problém, aby vynutili restart svých Apple Watch současným podržením digitální korunky a bočního tlačítka po dobu alespoň 10 sekund, dokud se neobjeví logo Apple. Modely Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 byly vydány v září 2023.