Mark Gurman z Bloombergu v posledním vydání svého zpravodaje Power On uvádí, že nový iPad Pro a MacBook Air s čipem M3 se již vyrábí v dodavatelském řetězci Apple. Jejich vydání je naplánováno na konec března.



Celkově Gurman očekává, že v březnu budou vydány nové modely iPadu Pro s OLED displeji, speciálně upravený iPad Air, nový větší 12,9palcový iPad Air a nová generace 13palcových a 15palcových MacBooků Air s čipy M3. Mark Gurman již dříve informoval, že nový iPad Pro bude doprovázet nové příslušenství, jako je nová klávesnice Magic Keyboard s hliníkovou základnou. Odkazy na kód v beta verzi iOS 17.4 naznačují, že nový iPad Pro bude mít přední kameru orientovanou na šířku, která odpovídá iPadu 10. generace.

Ale velkou novinkou bude nový OLED displej. Díky tomu bude obrazovka nového iPadu zobrazovat bohatší barvy, vyšší kontrast a potenciálně i delší životnost baterie. Na jaře se také očekává nový iPad Air s větší obrazovkou, čímž se 12,9palcový iPad dostane na dostupnější cenu. Očekává se, že nový MacBook Air bude menší aktualizací, zachová si stejný design, ale bude vylepšen o nejnovější čip M3, který byl představen na konci loňského roku v MacBooku Pro.