Všeobecně se očekává, že nové Apple Watch Ultra budou obsahovat microLED displej, ale nová zpráva z Koreje naznačuje, že společnost nemusí mít dodavatelský řetězec připraven dostatečně brzy, aby zařízení vydala do roku 2026.



V průběhu minulého roku tchajwanská výzkumná firma TrendForce předpovídala, že zařízení bude vydáno v roce 2026. To je později než několik dalších zdrojů, které uváděly rok 2025. Podle The Elec však problémy související s vysokými výrobními náklady a výrobními výnosy zůstávají největší překážkou hromadné výroby a vydání by se mohlo odložit až po roce 2026. Apple údajně pracuje na vlastní technologii microLED displeje již téměř deset let. Pokročilý displej nabízí vylepšený jas, reprodukci barev, dynamický rozsah, pozorovací úhly a efektivitu, takže obrázky vypadají spíše jako „namalované“ na skle displeje.

Aktuální Apple Watch Ultra mají velikost displeje 1,93 palce, zatímco nadcházející model s microLED by měl mít 2,12palcovou obrazovku. Problém spočívá v tom, že náklady na výrobu displeje s tak vysokou hustotou pixelů jsou u zařízení, které se aktuálně prodává za 22 990 Kč, stále považovány za neúměrné. Pokud jde o cenu, Apple Watch Ultra s microLED displejem by měly vyšší cenu než nejnovější prémiové iPhony. Tento problém je tak závažný, že i vydání zařízení v roce 2027 by mohlo být příliš optimistické, tvrdí dnešní zpráva.