Předpokládá se, že Apple pracuje na novém HomePodu, který bude poprvé vybaven dotykovým displejem. Říká se, že zařízení bude vydáno již v první polovině tohoto roku, takže zde je vše, co o něm zatím víme.



Mark Gurman jako první v roce 2021 naznačil, že Apple pracuje na nových HomePodech s displeji a fotoaparáty. HomePod‌ nyní obsahuje operační systém tvOS a zdá se, že základy pro ‌HomePod‌ s obrazovkou Apple již připravuje.

Design a funkce

První konkrétní zpráva o HomePodu s displejem přišla od analytika Ming-Chi Kuo v březnu 2023. Řekl, že zařízení bude obsahovat 7palcový displej dodávaný čínskou společností Tianma. V říjnu 2023 sdílel leaker a sběratel prototypů Apple známý jako „Kosutami“ informace o chystaném HomePodu s LCD displejem. Zařízení bude mít údajně prakticky stejný design jako ‌HomePod‌ druhé generace, ale s velkým dotykovým LCD displejem v horní části.

Tato zpráva byla následně potvrzena dalšími zdroji, které dodaly, že model je v aktivním vývoji pod kódovým označením „B720“. Kód v tvOS 17 zjevně naznačuje, že Apple Music a Apple Podcasty jsou mezi prvními aplikacemi, které byly přepsány tak, aby byly kompatibilní s novým displejem, který při přehrávání skladby nebo podcastu zobrazí rozmazanou animaci založenou na barvách obrázku alba. Obrazovka může také potenciálně zobrazovat důležitá upozornění.

Čip

2023 ‌HomePod‌ obsahuje čip S7, stejný čip jako Apple Watch Series 7. Navzdory představení čipu S8 na konci roku 2022 v Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra a druhé generaci Apple Watch SE, Apple zvolil použít čip S7. Nejnovější modely Apple Watch obsahují čip S9, který je výrazně schopnější než všichni jeho předchůdci, protože je založen na A15 Bionic. Mnoho požadavků Siri je zpracováváno lokálně, což znamená, že odezva by mohla být rychlejší.

Další funkce

Kuo věří, že displej ‌‌HomePodu‌ nové generace by mohl usnadnit hlubší integraci s dalšími hardwarovými produkty Apple. Například nový ‌HomePod‌ by mohl nabídnout handoff s nižší latencí. Mohl by také nabídnout vylepšený zvukový hardware a mikrofony, stejně jako podporu Wi-Fi 6E.

Datum vydání

Ve své původní zprávě z března 2023 Kuo uvedl, že nový ‌HomePod‌ bude vydán v první polovině roku 2024. V současné době neexistují žádné konkrétní zprávy. Není jasné, zda dotykový ‌HomePod‌ bude přímou náhradou za ‌HomePod‌ druhé generace nebo novou, špičkovou nabídkou v sestavě, ale nemusí to trvat dlouho, než to budeme vědět jistě.