Někteří uživatelé modelů iPhone 15 si stěžují na trvalé problémy s připojením Bluetooth, které přetrvávají od uvedení nových zařízení na trh, na základě stížností na podpoře Apple a dalších.



Uživatelé mají problém udržet své iPhony připojené ke starším zařízením Bluetooth, jako jsou systémy v autě nebo sluchátka, která na tuto technologii spoléhají. „Od iOS 17 mám problém s častým odpojováním Bluetooth v autě (bez CarPlay, BMW 2014). Volám přes handsfree v autě a po pár sekundách se Bluetooth odpojí.“ Mnoho stížností pochází od uživatelů ‌řady iPhone 15‌, kteří se pokoušejí připojit své iPhony ke sluchátkům Bluetooth, automobilovým systémům a podobným zařízením, ale někteří uživatelé mají také problémy s modernějšími produkty, jako jsou AirPods.

Zprávy o problémech s Bluetooth pocházejí z října 2023, což je pouhý měsíc poté, co byly vydány modely ‌iPhone 15‌. Pokračovaly v několika aktualizacích, přičemž nejnovější zprávy pocházejí od uživatelů se systémem iOS 17.3.1. Některým zákazníkům bylo řečeno, že problémy vyřeší aktualizace iOS 17, ale na základě pokračujících stížností se nezdá, že by Apple tento problém dosud plně vyřešil.