MacPaw dnes oznámil, že Setapp bude k dispozici jako alternativní obchod s aplikacemi pro uživatele iOS v EU od dubna. Ti, kteří chtějí získat přístup k beta verzi, se mohou zapsat do pořadníku a vývojáři, kteří se o platformu zajímají, se mohou přihlásit na této stránce.



Alternativní obchody s aplikacemi patří mezi několik změn, které Apple zavádí v EU s iOS 17.4, aby byl v souladu se zákonem o digitálních trzích. Na Macech je Setapp oblíbená služba, která uživatelům poskytuje přístup k desítkám oblíbených aplikací za jedno předplatné měsíčně. To zahrnuje aplikace jako Ulysses, iStat Menus, Spark Mail, Unite, Yoink a další. Počínaje iOS 17.4 a novějším bude Setapp k dispozici přímo pro iPhone v EU. MacPaw uvedl, že beta verze Setapp Mobile nabídne „pečlivě vybraný sortiment aplikací“:

Produktivita a obchodní nástroje: Zvyšte svou efektivitu pomocí nástrojů pro správu vašeho rozvrhu a další
Kreativní a designérský software: Rozviňte svůj tvůrčí potenciál pomocí intuitivních nástrojů určených pro fotografickou animaci, tvorbu dokumentů a další.
•  Životní styl a produktivita: Zlepšete svůj život pomocí aplikací, které vám pomohou vybudovat si lepší návyky, zůstat informováni o nejnovějších zprávách a efektivně spravovat své poznámky a nápady.
Utility: Usnadněte si každodenní úkoly pomocí aplikací, které vám umožní bez námahy sdílet soubory, sledovat vaše výdaje a zefektivnit proces organizace.
Speciální profesionální nástroje: Stáhněte si pokročilé aplikace přizpůsobené pro podrobné vyhledávání dokumentů, komplexní správu databází a další.

MacPaw je jednou z prvních společností, která oznámila plány nabídnout alternativní obchod s aplikacemi pro uživatele v EU spolu s Epic Games. Očekává se, že Apple vydá iOS 17.4 6. března nebo dříve, což je termín pro splnění zákona o digitálních trzích.