Společnost iFixit zveřejnila druhou část teardownu Vision Pro, který odhaluje několik nových poznatků o konstrukci, specifikacích a opravitelnosti zařízení. První teardown poskytl minulý týden první komplexní pohled na vnitřek zařízení.



iFixit zkoumal microOLED zobrazovací panely Vision Pro. Přestože technicky nemají rozlišení 4K, displeje se mohou pochlubit neuvěřitelnou hustotou pixelů, přičemž více než 50 pixelů Vision Pro se vejde do prostoru jediného pixelu iPhone 15 Pro. Tato hustota se převádí na odhadovaných 3 386 pixelů na palec a 34 pixelů na stupeň, což nabízí bohatý vizuální zážitek, který sice není 4K podle konvenčních standardů, ale převyšuje počet pixelů 4K televizorů. Logická deska Vision Pro obsahuje čip M2 a koprocesor R1, navržený pro správu dat v reálném čase z mnoha senzorů. To zahrnuje kamery směřující ven, snímače TrueDepth, snímače LiDAR, IR iluminátory a IR kamery.

Teardown také zdůrazňuje design baterie Vision Pro, který, přestože je „překonstruovaný“ a obtížně se otevírá bez poškození, obsahuje řadu hardwarových funkcí, jako jsou teplotní senzory a akcelerometr. Zakázkový „velký Lightning“ kabel má na výstupu větší napětí než standardní USB-C, aby splnil požadavky na zpracování Vision Pro. iFixit také zjistil, že komponenty lze mezi headsety vyměňovat bez spouštění varování o „nerozpoznaném dílu“, což je klíčová výhoda pro nadšence do oprav a profesionály. Celkově iFixit uděluje Vision Pro prozatímní skóre opravitelnosti 4 z 10.