Vision Pro bude v Číně vydán již v dubnu nebo nejpozději v květnu, podle zdrojů dodavatelského řetězce citovaných asijským webem Wall Street News (prostřednictvím IT Home).



Apple oficiálně uvedl, že po svém nedávném vydání v USA 2. února bude Apple Vision Pro k dispozici v dalších zemích později v průběhu roku, i když společnost zatím neuvedla, které země a kdy přesně. Podle zdrojů nebude ve skutečnosti headset vydán v jiných zemích po celém světě o tolik později než ve Spojených státech. Apple podle Gurmana diskutuje o Spojeném království a Kanadě jako o dvou z prvních mezinárodních trhů, kde bude headset dostupný. Brzy poté se Apple údajně chystá přinést Vision Pro do zbytku Evropy a také do Asie, přičemž inženýři Applu pracují na lokalizaci zařízení pro Francii, Německo, Austrálii, Čínu, Hong Kong, Japonsko a Korei. Analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že Apple pravděpodobně vydá Vision Pro mimo Spojené státy před WWDC v červnu 2024.

Kuo zakládá svou předpověď na informacích, které naznačují, že Apple plánuje sdílet nové podrobnosti o visionOS s vývojáři z celého světa na nadcházející konferenci. Apple může být nucen změnit název svého nového headsetu v Číně, pokud se nedohodne s Huawei, který již v zemi vlastní ochrannou známku „Vision Pro“. Ochranná známka byla původně udělena Huawei 16. května 2019 a dává společnosti exkluzivní práva na její použití v Číně od 28. listopadu 2021 do 27. listopadu 2031. Huawei aktivně používá ochrannou známku v Číně a pod názvem Vision nabízí řadu produktů, včetně chytrých televizorů a chytrých brýlí. Pokud má Apple v úmyslu prodat svůj headset v Číně a nazvat jej Vision Pro, možná bude muset zahájit jednání s Huawei o uvolnění ochranné známky.