Nyní, když je Apple Vision Pro v USA k dispozici k zakoupení, Apple vydal další dokument podpory pro zařízení, který obsahuje spoustu informací, včetně toho, jak připojit a nabíjet baterii Vision Pro.



Dokument společnosti Apple uvádí, že externí baterie také napájí ‌Apple Vision Pro‌, když jej nemáte na sobě, což umožňuje zařízení synchronizovat vaši poštu, fotografie a další. Pokud však headset nepoužíváte 24 hodin, automaticky se vypne. Chcete-li zkontrolovat, zda je Apple Vision Pro stále zapnutý, když jej nemáte na sobě, zvedněte zařízení. Pokud je zapnutý, kontrolka na napájecím kabelu se krátce rozsvítí. Pokud se Apple Vision Pro vypnul, stisknutím a podržením horního tlačítka po dobu tří sekund jej znovu zapnete.

Asi po minutě Apple Vision Pro vydá tón, který znamená, že je připraven k použití, a kontrolka na napájecím kabelu bude svítit. Apple doporučuje odpojit baterii, pokud předem víte, že headset nebudete delší dobu používat. Chcete-li odpojit baterii od ‌Apple Vision Pro‌, uživatelům se doporučuje, aby si nejprve uložili všechny otevřené dokumenty – protože odpojením baterie se zařízení vypne – poté otáčejte napájecím kabelem proti směru hodinových ručiček, dokud se neodpojí.

Apple navíc popisuje, co uživatelům sděluje kontrolka baterie o úrovni nabití, když je baterie poprvé připojena k napájení nebo když na ni klepnete:

  • Zelená na několik sekund: baterie je nabitá na 100%.
  • Žlutá na několik sekund: úroveň nabití baterie je nižší než 100 %, ale je dostatečně nabitá, abyste mohli používat ‌Apple Vision Pro‌.
  • Oranžová pomalu bliká: úroveň nabití baterie je příliš nízká‌. Pokračujte v nabíjení baterie po dobu 10 minut, nebo dokud kontrolka po poklepání na baterii nezačne svítit žlutě (bez blikání).

Apple také vysvětluje, co znamenají změny barvy kontrolky baterie, když ji uživatelé odpojí od napájení nebo na ni klepnou, když se nenabíjí:

  • Zelená na několik sekund: baterie je nabitá na 50 % nebo více.
  • Žlutá na několik sekund: úroveň nabití baterie je mezi 1 % a 49 %.
  • Oranžová pomalu bliká: úroveň nabití baterie je příliš nízká, aby mohla napájet váš ‌Apple Vision Pro‌. Nabíjejte baterii po dobu 10 minut, nebo dokud se při klepnutí na baterii nerozsvítí kontrolka žlutě (bez blikání).

Apple také varuje uživatele, aby neseděli s baterií v zadní kapse, nevytahovali baterii ze stolu, když vstávají, nebo ji nenechali spadnout mezi sedadla v letadle. Podle Applu lze baterie Vision Pro používat až 2 hodiny běžného používání nebo 2,5 hodiny sledování 2D videa, když je plně nabitá, nebo celý den, když je připojena k napájení. Apple prodává další baterie Vision Pro, ale nejsou vyměnitelné za provozu.