Gurman ve svém pravidelném zpravodaji Power On tvrdí, že velkou novinkou pro AirPods Pro v blízké budoucnosti bude podpora režimu naslouchátka, která bude k dispozici na podzim s iOS 18.



Není to poprvé, co jsme slyšeli o funkci naslouchátka pro AirPods Pro. První informace se objevila ve zprávě Wall Street Journal z roku 2021, ale dříve byla prezentována jako funkce, která bude exkluzivní pro další generaci modelu AirPods Pro. Apple však v září 2022 vydal AirPods Pro druhé generace, zatímco společnost nedávno vydala aktualizovaný model s portem USB-C. AirPods Pro již nabízejí funkci Conversation Boost, která zvyšuje hlasitost lidí přímo před uživatelem, ale Apple neinzeroval sluchátka jako naslouchátka, protože by to vyžadovalo regulační schválení FDA.

Zatím není jasné, zda Apple bude potřebovat schválení FDA, aby mohl tvrdit, že je AirPods Pro možné použít jako naslouchátko. Pokud například Apple bude tvrdit, že AirPods Pro jsou vhodné pro uživatele s určitými typy ztráty sluchu/poškozením sluchu nebo pro použití jako alternativa k naslouchátkům, pak budou vyžadovat regulační schválení FDA, aby byly jako takové uvedeny na trh. Apple se chystá představit iOS 18 v červnu na své výroční konferenci WWDC a aktualizace bude vydána současně s řadou iPhone 16, což bude pravděpodobně někdy v září.