Apple dnes vyzdvihl schopnost Vision Pro pomáhat zdravotnickému personálu a předvedl širokou škálu aplikací, které jsou nyní dostupné v App Store na visionOS. Apple vysvětlil, jak aplikace, které kombinují digitální obsah s fyzickým světem, mohou změnit způsob, jakým zdravotníci plánují operace a zapojují se do péče o pacienty v klinickém prostředí i doma.



Například aplikace myMako využívá 3D schopnosti Vision Pro k vylepšení chirurgického plánování a poskytuje chirurgům intuitivní a dynamický přístup k chirurgickým plánům a náhledům. Na druhou stranu CyranoHealth využívá prostorové výpočty k nabídce komplexního, pohlcujícího školení o lékařském vybavení, jehož cílem je zvýšit sebedůvěru mezi zdravotnickými pracovníky. Aplikace Cinematic Reality společnosti Siemens Healthineers vytváří pohlcující, interaktivní hologramy lidské anatomie, zlepšuje lékařské vzdělání a konzultace s pacienty.

Epic Systems přetváří správu záznamů o pacientech pomocí konceptu Epic Spatial Computing Concept, který umožňuje zdravotnickým pracovníkům pracovat s daty pacientů pomocí intuitivních gest a prostorových výpočtů. Mezitím Xaia společnosti Cedars-Sinai nabízí jedinečný přístup k podpoře duševního zdraví a poskytuje konverzační terapii s umělou inteligencí v přizpůsobitelných uklidňujících prostředích. Další informace najdete v celém článku společnosti Apple na webové stránce redakce.