Aplikace Spatialify obdržela aktualizaci a nyní může nahrávat prostorové video na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max ve vyšším rozlišení než vlastní aplikace Fotoaparát společnosti Apple.



Díky aktualizaci, kterou poprvé zaznamenal UploadVR, může nyní Spatialify nahrávat prostorová videa s HDR v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu nebo ve 4K při 30 snímcích za sekundu. Pro srovnání, nativní aplikace Apple Fotoaparát je omezena na nahrávání prostorového videa v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. Krátce poté, co byl Vision Pro vydán ve Spojených státech, vydala společnost Apple iOS 17.2, který přinesl nový formát pro nahrávání videa do modelů vyšší třídy. Při prohlížení na iPhonu prostorová videa vypadají jako normální videa, ale na Vision Pro poskytují pohlcující zážitek, který je téměř trojrozměrný.

V kombinaci s pokročilými technikami výpočetní videografie a kompresí HEVC zaberou prostorová videa natočená rychlostí 30 snímků za sekundu v rozlišení 1080p přibližně 130 MB úložného prostoru na jednu minutu videa, takže na to pamatujte při natáčení pomocí aplikace Spatialify, které zaberou podstatně více místa. Spatialify je k dispozici ke stažení v App Store a k natáčení prostorového videa vyžaduje iPhone 15 Pro nebo iPhone 15 Pro Max.