Apple se chystá zavést nový systém, který zaměstnancům maloobchodních prodejen umožní bezdrátově aktualizovat software na iPhonech před prodejem, aniž by je museli vyndat z obalu.



Mark Gurman z Bloombergu v posledním vydání svého zpravodaje Power On uvedl, že nový systém nazvaný „Presto“ spoléhá na MagSafe a další bezdrátové technologie. Systém se začne zavádět ve Spojených státech v dubnu, společnost Apple má za cíl mít tuto technologii ve všech maloobchodních prodejnách v USA do začátku léta. Gurman poprvé informoval o bezdrátovém systému v říjnu a popsal jej jako „proprietární zařízení podobné podložce“, na které mohou zaměstnanci umístit zapečetěnou krabičku iPhonu.

Systém bezdrátově zapne iPhone uvnitř, aktualizuje jeho software na nejnovější dostupnou verzi a poté jej vypne. Apple vyvinul „Presto“ jako způsob, jak se vyhnout prodeji iPhonů se zastaralým softwarem. Například řada iPhone 15 byla dodávána s iOS 17, ale Apple následně vydal iOS 17.0.1 ještě před vydáním zařízení. Aktualizace byla nutná k vyřešení problému, který bránil přenosu dat přímo z jiného iPhonu během procesu počátečního nastavení.