Nové modely iPadu Pro budou poprvé obsahovat přední kameru orientovanou na šířku, podle leakera známého jako „Instant Digital“. Instant Digital dnes na Weibo zopakoval tuto zprávu a zveřejnil doprovodný 2D obrázek.



Příspěvek odhaluje, že celé pole kamer TrueDepth se přesune na pravou stranu zařízení, zatímco mikrofon zůstane nahoře a bude jednoduše vycentrován. V současné době je přední kamera iPadu Air i iPadu Pro umístěna na horní straně zařízení, což znamená, že je kamera umístěna vlevo, když je zařízení používáno na šířku. Apple přemístil přední kameru ‌iPadu‌ 10. generace na boční stranu zařízení, ale od té doby společnost nevydala žádný nový ‌iPad‌.

V lednu kód objevený v iOS 17.4 naznačoval, že pole kamer TrueDepth příštího iPadu Pro bude přesunuto na boční stranu zařízení. „Během nastavování ‌Face ID‌ musí být ‌iPad‌ na šířku s kamerou v horní části obrazovky,“ zněl kód. Začátkem tohoto měsíce společnost Instant Digital uvedla, že stejná změna se očekává u iPadu Air nové generace. Očekává se, že oba nové modely ‌iPadu Air‌ a ‌iPadu Pro‌ budou vydány během několika týdnů.