Jak se blíží WWDC 2024, Apple tento týden spustil novou webovou stránku s návody pro vývojáře, kteří se učí, jak vyvíjet aplikace pomocí rozhraní Xcode, Swift a SwiftUI. Webová stránka má název „Develop in Swift Tutorials“.



Obsahuje průvodce ukazující novým vývojářům, jak nainstalovat Xcode a spustit svůj první projekt Swift. „Dnes oznamujeme novou sadu výukových programů pro studenty, kteří se snaží naučit kódování pomocí Swift a SwiftUI! K používání těchto výukových programů nepotřebujete předchozí zkušenosti s programováním, takže jsou skvělým základem,“ řekl Tim Sneath, vedoucí marketingu vývojářských nástrojů společnosti Apple.
Podle Applu jsou návody dostupné na webu „pro každého“, dokonce i pro ty, kteří nemají žádné předchozí zkušenosti s programováním.

Jsou zde podrobné návody, které ukazují, jak stáhnout a nainstalovat Xcode, vytvořit nový projekt a dokonce vytvořit jednoduchou aplikaci. Apple také vybízí studenty, aby sami změnili kód a experimentovali s různými výsledky. „Text a barvy v projektu jsou pouze návrhy, takže si je můžete přizpůsobit změnou slov a stylu,“ píše se na webové stránce.
K dispozici jsou také výukové programy o datovém modelování a dvě kapitoly věnované vytváření aplikací pro visionOS. Na novou webovou stránku se můžete dostat prostřednictvím portálu Apple Developer.