Když vyjde nová verze iOS, téměř vždy následuje nová beta verze iOS den poté. iOS 17.4 byl vydán v úterý 5. března a po ní nebyla vydána žádná beta verze iOS 17.5, jak je obvyklé. Kdy by tedy mohl Apple vydat první beta verzi iOS 17.5?



Nyní uběhly více než tři týdny od vydání iOS 17.4 a podobné pauzy jsou neobvyklé, ale ne nemožné. Někdy dochází k pauze kvůli hlavním funkcím nebo svátkům, a v tomto případě to může být obojí. Apple stále pracuje na vylepšení změn, které byly představeny v iOS 17.4. Apple plánoval umožnit stahování aplikací třetích stran pouze z alternativních obchodů, ale nyní to bude možné také přímo z webových stránek.

Možnost stáhnout si aplikaci z webu zatím nebyla představena a jedná se o neočekávanou změnu, takže pravděpodobně vyžaduje nějakou práci. Existují také další potenciální změny, které musí Apple v EU provést, protože Evropská komise vyšetřuje dodržování zákonů, což je další faktor, kvůli kterému se vydání beta verze může zpozdit. Tento víkend je velikonočním svátkem a svátky mohou někdy způsobit odsunutí vydání beta verze. Mark Gurman z Bloombergu ve čtvrtek řekl, že vývoj první beta verze iOS 17.5 Apple dokončí příští týden. Vydána by tedy mohla být příští týden nebo ten následující.