S modely iPhone 14 Pro a 14 Pro Max v roce 2022 Apple představil Dynamic Island, který se může proměnit tak, aby zobrazoval systémová upozornění, sportovní výsledky a řadu dalších informací.



Díky této funkci je prostor kolem přední kamery a senzorů Face ID užitečný ve srovnání se zářezem na starších modelech. Podle informací získaných od MacRumors Apple v průběhu let prozkoumal různé nápady pro oblast zářezu pro iPhone, než přišel na aktuální design Dynamic Island. Níže uvedené obrázky poskytují pohled na některé koncepty, které Apple zvažoval.

Před Dynamic Island Apple testoval vyskakovací nabídku na pravé straně obrazovky, která by uživatelům poskytla rychlý přístup k času, mobilnímu signálu a síle Wi-Fi, jasu displeje, hlasitosti a úrovni nabití baterie. Nabídka v podstatě vypadá jako druhý zářez a když se nepoužívá, zmizí. Dalším nápadem, který Apple zvažoval, bylo skrytí zářezu pomocí zcela černé oblasti stavového řádku v horní části obrazovky. OLED displeje zobrazují černou barvu vypnutím jednotlivých pixelů, takže tento design by přispěl k úspoře výdrže baterie.

Apple zpočátku udělal Dynamic Island trvale prodloužený přes horní část obrazovky, než se rozhodl, že bude méně rušivý, pokud změní velikost podle potřeby. Apple také zvažoval zobrazení hlasitosti a celé řady systémových zkratek v Dynamic Island, testoval nikdy nepoužívané rozložení pro probíhající telefonní hovory a další.

Apple od té doby rozšířil Dynamic Island na všechny modely iPhone 15, zatímco nadále prodává iPhone 13, iPhone 14 a iPhone 14 Plus se zářezem.