Společnost Apple zveřejnila nový dokument podpory, ve kterém popisuje změny zásad, které jsou nyní v platnosti. V novém 12stránkovém dokumentu Apple nastiňuje další změny, které budou k dispozici uživatelům z EU koncem tohoto roku a začátkem příštího roku.



Apple umožní uživatelům z EU změnit jejich výchozí navigační aplikaci z aplikace Mapy již příští rok. Apple také plánuje zavést nový výchozí ovládací prvek pro uživatele v Nastavení pro navigační aplikace. Apple chce tuto funkci zpřístupnit do března 2025. To znamená, že uživatelé z EU mohou očekávat, že tuto změnu uvidí jako součást aktualizace iOS 18.
Apple také přidá možnost smazat Safari z iPhonu v aktualizaci do konce roku. Apple již umožňuje uživatelům nastavit prohlížeče třetích stran jako výchozí. V iOS 17.4 jsou uživatelé z EU na tuto funkci upozorněni při prvním spuštění Safari.

Apple také plánuje koncem tohoto roku rozšířit analytická data aplikací, které umožní vývojářům přístup k údajům jejich uživatelů (v rozsahu, v jakém jsou společnosti Apple k dispozici a pokud uživatelé souhlasili s tím, aby jejich osobní údaje byly sdíleny s vývojářem). Apple plánuje provést další změny, které usnadní přenos dat. Apple pracuje na uživatelsky přívětivějším řešení pro přenos dat z iPhonu do telefonu jiného než Apple. Apple si klade za cíl zpřístupnit toto řešení do podzimu 2025. Apple také vytváří možnosti pro export a import relevantních dat z jednoho do jiného prohlížeče na stejném zařízení. Apple si klade za cíl zpřístupnit toto řešení koncem roku 2024/začátkem roku 2025.