Instagram nedávno obdržel mnoho nových funkcí. Tento týden si uživatelé všimli další nové funkce, která přichází na Instagram pro iOS: widget, který otevírá Fotoaparát pro nahrání příběhů přímo z uzamčené obrazovky.



Jak poznamenalo mnoho uživatelů, nejnovější verze aplikace Instagram pro iPhone obsahuje nový widget pro zamykací obrazovku. Malý widget funguje jako zkratka, která uživatele přenese přímo do rozhraní pro tvorbu příběhů v aplikaci Instagram. Widget funguje tak, jak bylo slíbeno, a je super rychlý. Pouhým klepnutím je Instagram připraven k fotografování nebo natáčení videí. Nový widget je určitě dobrou zprávou pro ty, kteří neustále zveřejňují příběhy na Instagramu, protože uživatel již nemusí odemykat telefon, najít správnou aplikaci a teprve poté otevřít fotoaparát.

Fotografování pomocí nativní aplikace Fotoaparát pro iPhone je samozřejmě vždy tou nejlepší volbou, pokud jde o pořizování snímků a videí ve vysokém rozlišení. Někteří lidé však mohou preferovat použití Instagramu jako hlavního fotoaparátu kvůli filtrům a dalším efektům dostupným v aplikaci. Možnost udělat to přímo z uzamčené obrazovky je docela pohodlná a užitečná.