Apple poskytuje vývojářům rozhraní API pro zpřístupnění funkce, která uzamkne aplikace pomocí Face ID nebo Touch ID. Ne každá aplikace však tuto možnost má a neexistuje způsob, jak zcela skrýt aplikace z vašeho zařízení.



Naštěstí je „App Lock“ jednoduchá, ale výkonná aplikace, která uživatelům pomáhá chránit a dokonce skrýt jakékoli aplikace na jejich iPhonu a iPadu. App Lock v podstatě přináší dlouho očekávanou funkci pro uživatele iOS: možnost zcela skrýt aplikace nebo je uzamknout pomocí Face ID nebo Touch ID. Aplikace se nespoléhá na složité úpravy nebo triky. Místo toho používá rozhraní Screen Time API k řízení přístupu k aplikacím a nastavení systému. Jakmile otevřete App Lock, uvidíte seznam všech aplikací nainstalovaných na vašem iPhonu nebo iPadu. Stejně jako nastavení funkce Čas u obrazovky, zámek aplikací zobrazí vaše aplikace uspořádané podle kategorií, takže je snadné skrýt nebo zamknout více aplikací najednou.

Můžete například skrýt všechny své bankovní aplikace několika klepnutími výběrem kategorie Produktivita a finance. První karta aplikace vám umožňuje uzamknout aplikace pomocí biometrických údajů, zatímco druhá karta „Skrýt“ zcela skryje aplikace, které jste si vybrali – dokonce i z knihovny aplikací. Jakmile vyberete aplikace, které chcete zamknout nebo skrýt, klepněte na Start a máte hotovo. Kromě toho, že je intuitivnější než funkce Čas u obrazovky, je hlavní výhodou App Lock to, že okamžitě uzamkne aplikace, zatímco funkce Čas u obrazovky nutí uživatele nastavit časový limit pro aplikace, než je zamknou. Pro přístup k aplikacím nebo jejich odkrytí musíte samozřejmě znovu otevřít App Lock – který je chráněn biometrickým ověřováním a PIN kódem. Aplikaci si můžete vyzkoušet zdarma, poté je nutné zaplatit předplatné.