Zloději v Montrealu v Kanadě používají AirTagy k usnadnění krádeží vozidel, podle zprávy z Vermontských zpravodajských serverů WCAX a NBC5 (přes 9to5Mac). Policisté v Burlingtonu ve Vermontu vydali varování pro řidiče, kteří nedávno navštívili Kanadu.



Dva obyvatelé Burlingtonu našli AirTagy ve svých vozidlech po návratu z výletů do Montrealu a nejsou to první zprávy, se kterými se policisté setkali. Jeden muž, Ethan Yang, řekl, že přijel z Montrealu po návštěvě rodiny, a byl upozorněn, že s ním cestuje AirTag. Dokázal použít svůj telefon a lokalizovat zařízení, které bylo umístěno v přední části vozidla. Ryan McLiverty, kybernetický analytik z Vermont Intelligence Center, uvedl, že i když k těmto incidentům dochází již nějakou dobu, došlo k novému nárůstu této aktivity.

Zloději v Montrealu používají AirTagy ke sledování aut, krádežím a následnému prodeji do zahraničí. Existuje také možnost, že AirTagy se používají k označování aut v rámci snahy o přesun drog přes hranice. Ti, kteří se obávají sledování prostřednictvím ‌AirTagu‌, by měli vědět, že tato zařízení mají vestavěné bezpečnostní prvky. ‌AirTag‌ odešle upozornění, pokud není ve vzdálenosti od osoby, která jej vlastní, a toto upozornění se zobrazí na iPhonech. Telefony se systémem Android jsou také schopny detekovat neznámé Bluetooth trackery, včetně AirTagů.