Od vydání aktuální Apple TV uběhlo už více než rok a půl, a tak vás možná zajímá, kdy vyjde nový model. Níže se podíváme na to, co víme o nové generaci Apple TV, včetně nových funkcí a nižších cen.



Aktuální Apple TV 4K byla představena v říjnu 2022. Mezi klíčové novinky ve srovnání s předchozím modelem z roku 2021 patří rychlejší čip A15 Bionic, větší možnost úložiště 128 GB, o něco tenčí a lehčí design, podpora HDR10+, port USB-C na Apple TV Remote, nižší počáteční cena a další. V lednu 2023 Mark Gurman z Bloombergu oznámil, že nová Apple TV by mohla být vydána v první polovině roku 2024: „Apple pracuje na nové Apple TV. Nová verze bude vydána v první polovině příštího roku s rychlejším procesorem.“
Vzhledem k tomu, že do první poloviny roku 2024 zbývá pouze jeden měsíc, není jasné, zda je toto období přesné. Nová Apple TV by mohla být představena na keynote WWDC 10. června, ale nemluvilo se o žádných nových zařízeních.

Předchozích pět modelů Apple TV bylo oznámeno:

  • Třetí generace Apple TV 4K: říjen 2022
  • Druhá generace Apple TV 4K: duben 2021
  • První generace Apple TV 4K: září 2017
  • Apple TV HD: září 2015
  • Apple TV třetí generace: březen 2012

Bez ohledu na to, kdy bude představena, se o další Apple TV říká, že bude mít rychlejší procesor než současný čip A15 Bionic a ještě nižší cenu. Analytik Ming-Chi Kuo navrhl, že příští Apple TV by mohla mít počáteční cenu nižší než 100 dolarů, aby lépe konkurovala levným zařízením prodávaným společnostmi Google, Amazon a Roku. U příští Apple TV se nemluvilo o žádných zásadních změnách designu, ale Gurman řekl, že Apple zvažuje přidání vestavěné kamery do budoucího modelu. tvOS 17 přidal do Apple TV aplikaci FaceTime, která uživatelům umožňuje uskutečnit videohovory pomocí zadní kamery na připojeném iPhonu nebo iPadu. Pokud by Apple TV získala vestavěnou kameru, uživatelé by se již nemuseli spoléhat na externí zařízení pro videohovory v televizi.