Značka Beats společnosti Apple představila nová sluchátka Beats Solo 4. Sluchátka byla přepracována zevnitř i zvenčí, aby poskytovala vylepšený výkon a zároveň nabízela ještě delší výdrž baterie v porovnání s předchozí generace.



Na přední straně jsou Beats Solo 4 vybaveny vlastními 40mm měniči speciálně vyladěnými pro hudbu a navrženými tak, aby minimalizovaly artefakty a zkreslení, a na zařízeních Apple sluchátka podporují Personalizovaný prostorový zvuk s dynamickým sledováním hlavy. Vylepšené digitální mikrofony vytvářející paprsek a inteligentní algoritmus pro učení šumu vyškolený ve více než 7 000 hodinách působení v reálném prostředí pomáhají poskytovat vynikající kvalitu hovorů a výkon hlasového asistenta.

Beats Solo 4 podporuje tři různé režimy připojení: bezdrátově přes Bluetooth, kabelové přes USB-C a kabelové přes 3,5mm audio konektor. Většina uživatelů se pravděpodobně pro pohodlí rozhodne pro bezdrátové připojení, ale připojení přes USB-C nabízí podporu bezztrátového zvuku a možnost nabíjet sluchátka při poslechu, zatímco 3,5mm jack nabízí jednoduchý způsob připojení. Pokud se rozhodnete pro bezdrátové připojení, Beats Solo 4 poskytne až 50 hodin přehrávání, oproti 40 hodinám v předchozí generaci, přičemž na jedno nabití zvládnete až 36 hodin telefonních hovorů. 10minutové nabíjení Fast Fuel vám poskytne až pět hodin přehrávání, pokud máte vybitou baterii.

Aktivní potlačení hluku (ANC) není u Beats Solo 4 k dispozici, ale samotný design nabízí poměrně solidní pasivní izolaci hluku, takže do vašeho poslechu příliš nenarušují ani poměrně hlasité zvuky okolního prostředí. Beats Solo 4 obsahuje vlastní čip Beats, který podporuje párování jedním dotykem, automatické nastavením napříč zařízeními a podporou služeb Najít a Android ‌Find My‌ Device. Uživatelé iOS také získají přístup k podpoře Siri a podpoře pro sdílení zvuku. Ikonické tlačítko Beats „b“ lze nakonfigurovat pro ovládání hudby a telefonních hovorů a aktivaci hlasového asistenta, zatímco hlasitost lze ovládat stisknutím nad nebo pod tlačítkem „b“.

Celkově mají Beats Solo 4 stejný ikonický design, který vedl k více než 40 milionům prodaných kusů od představení původních sluchátek Beats Solo v roce 2009. Nabízí ale kompaktnější tvar a jsou levnější než sluchátka Beats Studio Pro, Beats Solo 4 váží pouhých 217 gramů a zároveň pohodlně sedí díky odolným náušníkům UltraPlush. Beats Solo 4 zakoupíte za 5 790 Kč.