Zákon o digitálním trhu (DMA: Digital Market Act) vstoupil v platnost počátkem tohoto roku a již přinutila Apple provést některé změny v App Store, včetně umožnění vývojářům nabízet alternativní platební možnosti ve svých aplikacích.



Vzhledem k tomu, že Apple Vision Pro je k dispozici v Evropě, Apple nyní potvrdil, že alternativní platební možnosti budou dostupné také na App Store pro visionOS. Zprávu v pondělí potvrdil Apple na svém webu. Společnost říká, že vývojáři pracující na aplikacích pro visionOS budou mít také možnost prodávat obsah ve svých aplikacích pomocí alternativních platebních možností namísto systému nákupu v aplikaci. Pro použití této možnosti je však vyžadován visionOS 1.2. Vývojáři již mohli uživatelům v EU poskytovat alternativní platební možnosti ve svých aplikacích pro iOS, macOS, watchOS a tvOS.
Navzdory všem změnám se Evropská komise nezdá být spokojena se změnami, které Apple provedl, a uvedla, že společnost bude pokutována, pokud nadále nebude dodržovat zákon.