Aplikace Proton obdržela aktualizaci s lepším zabezpečením a kontrolou sdílení  přihlašovacích údajů s ostatními. Aplikace nyní také obsahuje možnost vyžadovat pro přístup k vašim heslům druhé heslo.



Proton dnes oznámil novinku v příspěvku na blogu: „Existuje mnoho důvodů, proč možná budete muset sdílet hesla, bankovní údaje a další citlivé informace. Ale všimli jsme si, že mnoho lidí to dělá prostřednictvím aplikací pro zasílání zpráv nebo jiných metod, které ohrožují vaše data. S potěšením vám oznamujeme, že nyní máte bezpečnější a pohodlnější způsob sdílení položek ve správci hesel s kýmkoli, i když nepoužívá Proton Pass.“

Proton popisuje nové zabezpečené odkazy takto:

  • Snadné jako kopírování a vkládání: Sdílení odkazů je jednoduché. Zabezpečené odkazy můžete generovat, aktualizovat nebo mazat několika kliknutími v jakékoli aplikaci.
  • Vše máte pod kontrolou: Nastavte datum vypršení platnosti odkazu (od jedné hodiny až po 30 dní) nebo omezte, kolikrát může váš příjemce k odkazu přistupovat (od jedné do nekonečna). Až budete se sdílením hotovi, stačí kliknout na tlačítko Odebrat odkaz na hlavním panelu.
  • Zašifrováno za všech okolností: Zabezpečené odkazy jsou šifrovány end-to-end, takže vaše data můžete vidět pouze vy a lidé, se kterými je sdílíte. Nemá k němu přístup ani Proton: Zabezpečené odkazy jsou generovány na vašem zařízení, a když příjemci odkaz otevřou, prohlížeč odešle pouze první část adresy URL (před #decryptionkey) na servery Proton. To znamená, že Proton nikdy nemá přístup k obsahu odkazu.