Apple použije stejný výrobní proces zadní části iPhonu SE 4 jako pro iPhone 16, tvrdí nová zpráva pocházející z Číny. Podle leakera na Weibo „Fixed Focus Digital“ je proces výroby zadní desky pro iPhone SE 4 úplně stejný jako u iPhonu 16.



Očekává se, že iPhone SE 4 bude vydán na jaře. Nejnovější tvrzení zpochybňuje předchozí zprávy naznačující, že Apple by jako základ pro čtvrtou generaci iPhonu SE použil upravený design iPhonu 14. Není jasné, proč se Apple nakonec rozhodl jinak. Mohlo by to však naznačovat i změnu kamerového systému u iPhonu SE čtvrté generace. Na rozdíl od ‌iPhonu 14‌ se dříve říkalo, že ‌iPhone SE‌ 4 bude obsahovat jediný 48megapixelový zadní fotoaparát s vlastní zadní deskou.

Naproti tomu u modelů iPhone 16 Apple plánuje nové vertikální uspořádání čočky fotoaparátu. Nová orientace pravděpodobně umožní modelům nižší třídy zachytit prostorové video pro Vision Pro. Přijetí stejné zadní desky pro iPhone SE 4 by naznačovalo, že bude mít stejné nastavení duálního fotoaparátu, i když jsme neslyšeli žádné zprávy, které by konkrétně tvrdily, že je to tak. iPhone SE třetí generace byl vydán v březnu 2022.