Apple hledá nové dodavatele pro displeje OLED-on-Silicon, což pravděpodobně signalizuje vývoj cenově dostupnějšího headsetu určeného k tomu, aby se prodával společně s Vision Pro, uvádí The Elec.



The Elec zaznamenal posun ve správě dodavatelského řetězce společnosti Apple pro displeje OLED-on-Silicon (OLEDoS), klíčovou součást headsetu Vision Pro. V současné době společnost Sony poskytuje tyto mikrodispleje s vysokým rozlišením, ale její omezená výrobní kapacita až 900 000 displejů ročně a nedostatek plánů na rozšíření přiměly Apple k hledání alternativ do budoucna. Apple zjevně zaslal žádost o informace  společnostem Samsung Display a LG Display, aby vyhodnotily jejich schopnosti při výrobě větších displejů OLEDoS o velikosti od 2,0 do 2,1 palce s hustotou zobrazení přibližně 1 700 pixelů na palec (PPI).

Tyto displeje by byly větší než ty, které se v současnosti používají ve Vision Pro a mají nižší rozlišení. Vision Pro využívá displeje OLEDoS od Sony s 1,42palcovou obrazovkou s hustotou pixelů téměř 3 400 PPI, využívající bílý OLED displej s technologií barevného filtru (wOLED+CF). Tato sofistikovaná technologie displeje je jedním z hlavních důvodů vysoké ceny headsetu. Zájem Applu o větší displeje OLEDoS s nižším rozlišením, než jaké se používají u Vision Pro, naznačuje, že by mohly být určeny pro nový, levnější headset se smíšenou realitou. Apple na takovém zařízení pracuje už více než rok a nejnovější zprávy naznačují, že by mohlo být navrženo tak, aby se připojilo k iPhonu nebo Macu, aby se eliminovala potřeba drahého procesoru. Levnější Apple Vision by mohl být uveden na trh již na konci příštího roku.