Apple se chystá otevřít novou laboratoř aplikovaného výzkumu v Shenzhenu v Číně, která se zaměří na zvýšení kvality a spolehlivosti svých produktů (prostřednictvím Shenzhen Daily).



Očekává se, že nová laboratoř v Shenzhenu posílí výzkumné schopnosti společnosti Apple a zaměří se na testování spolehlivosti a kvality klíčových produktů. Nová laboratoř se zaměří na testování nových materiálů a výrobních technik, které zajistí, že produkty jako iPhone, iPad a Apple Vision Pro vydrží extrémní podmínky, od intenzivní fyzické aktivity až po vysoké teploty. Apple poprvé oznámil plány na novou laboratoř v březnu.

Navzdory diverzifikaci své výrobní kapacity do dalších zemí, jako je Vietnam a Indie, zůstává Čína pro Apple klíčovým výrobním centrem. Nová laboratoř v Shenzhenu je součástí širší expanze, která zahrnuje výzkumná a vývojová centra v Pekingu, Šanghaji a Suzhou. Apple do těchto továren investoval přes 1 miliardu juanů (přibližně 138 milionů dolarů). Bloomberg uvádí, že provozní ředitel společnosti Apple, Jeff Williams, nedávno navštívil Shenzhen, aby prodiskutoval plány na investice a spolupráci.