Vision lze nyní ovládat pouze pomocí myšlenek, a to díky integraci s rozhraním Brain-Computer. Společnost dnes oznámila, že Apple Vision Pro byl úspěšně používán pacientem prostřednictvím přímého ovládání mozkem.



Mark, 64letý muž trpící amyotrofickou laterální sklerózou (ALS) jej dovedl úspěšně použít. S touto technologií Mark ovládal kurzor na Vision Pro, aby mohl hrát Solitaire, sledovat Apple TV a posílat textové zprávy bez použití rukou, se kterými už kvůli svému stavu nemůže hýbat. Ovládání Vision Pro pomocí gest rukou by jinak představovalo obrovskou překážku pro uživatele, jako je Mark, kteří ztratili funkčnost horních končetin. Mark cvičil různé dovednosti a funkce s BCI dvakrát týdně od jeho implantace v srpnu 2023. Poznamenal, že používání BCI k ovládání Vision Pro je podobné jako používání iPhonu, iPadu a počítače pomocí této technologie.

Rozhraní Brain-Computer Synchron umožňuje jedincům s vážnými fyzickými omezeními ovládat digitální zařízení svými myšlenkami. BCI se implantuje do krevní cévy na povrchu motorického kortexu prostřednictvím minimálně invazivního endovaskulárního postupu. Zařízení detekuje záměr z mozku a bezdrátově přenáší tyto signály do externích zařízení, což umožňuje ovládání bez použití rukou.