Apple vydal první beta verzi macOS Sequoia, watchOS 11, tvOS 18, iOS 18 a iPadOS 18 pro veřejné testery. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



tvOS 18 přidává do aplikace Apple TV funkci InSight a je schopna poskytovat v reálném čase informace o hercích, hudbě a další v seriálech a filmech Apple TV+. Funkce Zvýraznění dialogu byla vylepšena o strojové učení a počítačový zvuk, takže je schopna lépe zvýšit čistotu hlasu oproti hluku na pozadí a hudbě, navíc je nyní k dispozici na vestavěných televizních reproduktorech, AirPodech a dalších zařízeních Bluetooth. Titulky se nyní budou zobrazovat automaticky, například když je ztlumena hlasitost televizoru, je pořad nebo film přetočen zpět nebo když jazyk seriálu neodpovídá jazyku zařízení.

‌watchOS 11‌ představuje novou aplikaci Vitalita, která zobrazuje zdravotní metriky shromážděné během spánku, jako je srdeční frekvence a dechová frekvence, a poskytuje každodenní informace o zdraví, aby bylo možné sledovat, zda se něco změnilo. K dispozici je také funkce pro sledování intenzity tréninku a toho, jak to ovlivňuje tělo v průběhu času. Kroužky aktivity lze přizpůsobit pro každý den, a existuje možnost pozastavení na dny odpočinku nebo při nemoci, aniž byste ztratili sérii. ‌iOS 18‌ představuje funkce Apple Intelligence, ovládací centrum je přizpůsobitelné a vývojáři třetích stran mohou přidávat ovládací prvky pro své aplikace, přičemž ikony svítilny na uzamčené obrazovce a fotoaparátu lze vyměnit nebo odebrat.

K dispozici je speciální aplikace Hesla pro přihlášení, přístupové klíče, hesla Wi-Fi a ověřovací kódy a k dispozici je možnost uzamknout a skrýt aplikace. Safari má funkci zvýraznění, která shrnuje články a zobrazuje klíčové informace na webových stránkách, rozhraní aplikace Fotky bylo přepracováno a k dispozici je spousta dalších změn a vylepšení. macOS Sequoia obsahuje ‌podporu pro funkci zrcadlení iPhonu, která vám umožňuje ovládat zamčený ‌iPhone‌ z vašeho Macu. Můžete otevírat a používat aplikace pro ‌iPhone‌, pracovat s oznámeními a přetahovat soubory mezi ‌iPhonem‌ a Macem a naopak. K dispozici je nová aplikace Hesla a funkce Apple Intelligence.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

macOS Sequoia:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumors.com