Apple dnes vydal čtvrtou beta verzi nadcházející aktualizace visionOS 2 pro vývojáře, přičemž čtvrtá beta verze přichází dva týdny po vydání třetí beta verze. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Registrovaní vývojáři se mohou přihlásit k beta verzím tak, že na svém zařízení otevřou aplikaci Nastavení, přejdou do sekce Aktualizace softwaru, klepnou na možnost „Beta aktualizace“ a přepnou na Beta verze pro vývojáře. Upozorňujeme, že ke stažení a instalaci beta verze je vyžadováno Apple ID spojené s účtem vývojáře. visionOS 2‌ je schopen převzít hloubkové informace z 2D fotografií a přeměnit je na 3D fotografie pomocí pokročilého strojového učení.

Režim cestování nyní zahrnuje podporu pro vlaky a uživatelské profily hosta jsou nyní uloženy po dobu 30 dnů, takže hosté nemusí provádět proces nastavení pokaždé, když headset vyzkouší. Později v tomto roce bude Mac Virtual Display podporovat vyšší rozlišení a větší virtuální displeje, které budou podle Apple odpovídat dvěma 4K monitorům vedle sebe. Díky aktualizaci AirPlay může Vision Pro sloužit jako přijímač ‌AirPlay‌, takže obsah z iPhonu, iPadu nebo Macu lze sdílet do headsetu.