Apple Watch Series 10 budou mít větší displej a nový čip, ale není jasné, zda budou obsahovat nějaké nové zdravotní funkce, uvádí Mark Gurman z Bloombergu v posledním vydání svého zpravodaje „Power On“.



Gurman uvedl, že design Apple Watch Series 10 nepravděpodobně bude vypadat výrazně jinak než u předchozích modelech, ale budou tenčí. Apple Watch Ultra letos nebudou obsahovat nový design. Nové modely Apple Watch budou i nadále dostupné ve dvou velikostech s kódovým označením „N217“ a „N218“ a budou mít větší displeje. Jeden z modelů bude mít displej zhruba stejně velký jako Apple Watch Ultra. Apple Watch Series 10 i Apple Watch Ultra 3 budou zjevně obsahovat nový procesor, který nahradí loňský čip S9. Apple vyvíjí funkce detekce hypertenze a spánkové apnoe pro Apple Watch, které byly původně naplánovány na vydání v roce 2024, ale Gurman nyní říká, že práce neproběhla podle očekávání a Apple narazil na několik vážných problémů.

Funkce detekce hypertenze nebyla během testování dostatečně spolehlivá. Stejně tak funkce detekce spánkové apnoe není jasná, protože se spoléhá na saturaci krve kyslíkem, kterou Apple Watch ve Spojených státech v současné době nemohou měřit kvůli probíhajícímu sporu s Masimo. Gurman předpokládá, že spor s Masimo by mohl být vyřešen do září, nebo by Apple mohl najít způsob, jak to obejít argumentem, že senzor kyslíku v krvi by mohl být použit pro účely, které přímo nesouvisí s hladinami kyslíku v krvi. Společnost by také mohla oznámit funkci detekce spánkové apnoe a odložit její vydání na později.