Apple tento týden vydal druhé beta verze iOS 18 a iPadOS 18 pro vývojáře a software přidává podporu pro nové funkce, na kterých Apple pracuje, a navíc upravuje některé změny rozhraní, které byly provedeny v aktualizacích.



Zrcadlení iPhonu

Při spárování s Macem se systémem macOS Sequoia podporuje ‌iOS 18 funkci zrcadlení iPhonu na Macu. Pomocí funkce zrcadlení iPhonu můžete ovládat svůj iPhone pomocí Macu. Zrcadlení ‌iPhonu‌ lze aktivovat kliknutím na novou ikonu zrcadlení na Macu a následováním pokynů. Umožňuje vám otevírat a používat aplikace, spravovat oznámení a další, a to vše, i když je váš ‌iPhone‌ uzamčen.

Přepínač RCS

Druhá beta verze ‌iOS 18‌ přidává přepínač pro nový protokol zpráv RCS, který nahradí SMS a MMS, ale ‌RCS‌ zatím není funkční. Právě teď se přepínač ‌RCS‌ zobrazuje pouze uživatelům v USA, kteří mají operátora, který podporuje ‌RCS‌, což zahrnuje T-Mobile, Verizon a AT&T.

Domovská obrazovka

Ikona App Store na domovské obrazovce má nyní tmavý režim, který mění barvu pozadí aplikace. K dispozici je také přepínač tónování tapety, který lze použít v automatickém režimu, což dříve nebylo možné. Přepínač ztmaví tapetu, kterou jste vybrali. U některých ikon druhá beta verze zlepšuje kontrast funkce odstínu přidáním více tmavých oblastí. Všimněte si, že změny tónování a barvy ikon se v beta verzi zdají být dost chybné a někdy se odstíny nedeaktivují, dokud se ‌iPhone‌ nerestartuje.

Widgety

K dispozici je nový widget aplikace. Peněženka, ale zdá se, že zatím není funkční. Připojené karty se integrují s aplikací Peněženka a zobrazují celkový zůstatek na kartě a historii transakcí.

Aplikace Hesla

V hlavním zobrazení aplikace Hesla, když ji otevřete, je tlačítko „+“, takže můžete přidat novou položku, aniž byste museli klepat na ikonu „Vše“.

Změny v EU

V Evropské unii přidává iPadOS 18 podporu pro alternativní obchody s aplikacemi a stahování aplikací z webových stránek. Jedná se o stejné změny, které Apple provedl v iOS 17.4, přičemž změny se nyní rozšířily na iPad, jak požaduje Evropská komise.