Ve třetí beta verzi iOS 18 a iPadOS 18, které Apple vydal, jsou k dispozici další vylepšení v řadě funkcí, jako jsou ikony tmavého režimu, aplikace Fotky, emoji ve Zprávách a další, přičemž se zdá, že Apple se připravuje na spuštění Apple Intelligence.



Apple bude v průběhu příštích několika měsíců pokračovat ve vylepšení ‌iOS 18, přičemž v dnešním článku se podíváme, co vše je nové ve třetí beta verzi.

Ikony tmavého režimu

Nyní jsou k dispozici ikony ‌Tmavý režim‌ pro mnoho aplikací třetích stran, jako je Facebook, Etsy, Telegram, Signal, Slack, Notion, YouTube a další. Zdá se, že Apple automaticky přidává ikony ‌Tmavý režim‌ do aplikací, které mají ikony s několika barvami. U některých ikon se sekundární barva stane hlavní barvou, zatímco barva pozadí se změní na černou a u jiných se bílé pozadí ikony změní na černou. Aplikace s komplikovaným designem se v tuto chvíli nezmění na Tmavý režim‌, ale jsou zabarveny do tmavšího odstínu.

Aplikace Fotky

Apple přidal do hlavního rozhraní aplikace Fotky‌ tlačítko Vybrat pro výběr více obrázků, takže už není potřeba přejíždět prstem dolů, abyste se dostali k tlačítku Vybrat. Díky této změně je nyní tlačítko Hledat pouze lupou, ale je zvýrazněno modře, aby více vyniklo.

Emoji

Ve Zprávách byly emoji, Memoji a nálepky sloučeny do jednoho rozhraní, které lze procházet pomocí malých ikon ve spodní části displeje. Existují ikony, na které můžete klepnout, abyste se dostali k nálepkám nebo Memoji, a můžete posouvat své Memoji, abyste rychleji našli konkrétní postavy a pózy. Z tohoto rozhraní můžete vytvářet nálepky i Memoji a můžete používat nálepky přímo ve zprávách. Toto funguje pouze s nepohyblivými nálepkami. Emoji se zobrazují větší než dříve, takže uvidíte více detailů, ale méně znaků, než budete muset posouvat, a v sekci Nedávné je zobrazeno více emoji a nálepek najednou.

Tapety

K dispozici je dynamická verze tapety ‌iOS 18‌, která přechází různými barvami podle denní doby.

Svítilna

Když aktivujete svítilnu nebo klepnete na ovládací prvky z Dynamic Island, zobrazí se větší a intuitivnější rozhraní pro změnu jasu a rozptylu LED blesku používaného pro funkci svítilny.

Mapy

Apple znovu vylepšil barvy ikony aplikace Mapy, když je aktivován „Tmavý režim“.

RCS zprávy

Rozhraní pro RCS v sekci Zprávy v aplikaci Nastavení se změnilo. Namísto toho, aby se zobrazoval pouze jako přepínač pro zapnutí/vypnutí, zobrazí se nyní nabídka klepnutím, která poskytuje další kontext. Apple vysvětluje, že odesílání a přijímání ‌RCS‌ zpráv využívá bezdrátová data a identifikátory mobilní sítě mohou být sdíleny s operátory a jejich partnery.