Nadcházející iPhone 16 Pro bude obsahovat čtyřhrannou periskopickou kameru s 5x optickým zoomem, která byla loni představena na iPhonu 15 Pro Max, uvádí nová zpráva od DigiTimes.



Tchajwanští výrobci objektivů Largan Precision a Genius Electronic Optical (GSEO) jsou údajně primárními dodavateli komponent čtyřhranných kamer pro iPhone 16 Pro. Zdroje blízké dodavatelskému řetězci naznačily, že Largan i GSEO nyní zvyšují výrobu v rámci přípravy na vydání řady iPhone 16. Očekává se, že společnost Largan, která dodala periskopové čočky pro ‌iPhone 15 Pro‌ Max, opět zajistí podstatnou část objednávek. Předseda společnosti Largan, Adam Lin, nedávno uvedl, že se očekává, že sektor optických komponentů zaznamená nejvyšší prodeje od září do listopadu, období, ve kterém se očekává vydání nových iPhonů.

Čtyřhranná periskopová čočka představená na ‌iPhone 15 Pro‌ Max nabízí až 5x optický zoom a 25x digitální zoom – zásadní vylepšení oproti předchozím modelům, které byly omezeny na maximálně 3x optický zoom. Kromě pokroků v optickém zoomu u teleobjektivu se očekává, že periskopová čočka zlepší celkovou stabilizaci obrazu a výkon při slabém osvětlení.