Podle analytika Ming-Chi Kuo bude iPhone 17 Pro Max vydaný příští rok obsahovat vylepšený 48megapixelový fotoaparát pro lepší kvalitu fotografií a funkce zoomu. Kuo to uvedl ve své nové poznámce pro Medium.



Kuo uvedl, že si v současné době není jistý, zda pouze iPhone 17 Pro Max bude obsahovat vylepšený fotoaparát. Ale pokud je to funkce exkluzivní pro tento model, pak jej oba modely vyšší třídy dostanou v roce 2026. Zpráva analytika potvrzuje tvrzení, které loni zveřejnil Jeff Pu z Haitong International Securities. Pu v prosinci uvedl, že vylepšený 48MP teleobjektiv iPhonu 17 Pro Max bude optimalizován pro použití s ​​Apple Vision Pro.

Současné modely iPhone 15 Pro dokážou nahrávat prostorové video s 3D hloubkou pro přehrávání na Vision Pro – při držení v orientaci na šířku se spojí hlavní a ultraširokoúhlé čočky a zaznamenají prostorové video s přidanou hloubkou. Pu dříve uvedl, že oba modely iPhone 16 Pro budou vybaveny 48MP ultra širokoúhlým objektivem, což by z iPhonu 17 Pro Max udělalo první model iPhonu, který bude mít zadní kamerový systém zcela tvořený 48megapixelovými čočkami. iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max mají 48MP hlavní, 12MP ultra širokoúhlý a 12MP teleobjektiv.