Apple není jedinou společností, která před umělou inteligencí upřednostňuje přístup na zařízení: Nástroj Tinder AI používá stejný přístup k výběru vašich nejatraktivnějších fotografií pro použití v seznamovací aplikaci.



Místo toho, abyste museli ručně vybírat fotky pro váš profil, AI prohlédne vaši knihovnu, vybere, co považuje za nejlepší vaše fotky, a navrhne vám je. Tato funkce vybere fotografie z vašeho fotoaparátu, které mohou fungovat jako profilové fotografie. Tento výběr je založen na tom, zda má fotografie dobré osvětlení, kompozice a další. Tato funkce také filtruje skupinové fotografie nebo fotografie, které vypadají, že porušují  Podmínky použití a Pokyny pro komunitu. Konečné rozhodnutí o tom, které fotografie nahrajete, však učiníte vy.

Tinder říká, že ačkoli tento proces vyžaduje použití biometrických dat – konkrétně selfie nebo existující fotografie vašeho obličeje, kterou AI používá k nalezení vašich fotek – tato data nikdy neopustí vaše zařízení. Tinder neshromažďuje, neukládá, nepřistupuje ani jinak nepřijímá žádné biometrické údaje generované z vašeho videa, profilové fotografie nebo fotografií ve vaší knihovně. Místo toho se vše odehrává výhradně ve vašem zařízení a všechna biometrická data použitá v rámci této funkce se z vašeho zařízení vymažou, jakmile funkci opustíte. Tinder neshromažďuje ani nemá přístup k žádným fotografiím z vašeho fotoaparátu a proces skenování a navrhování určitých fotografií probíhá výhradně ve vašem zařízení. Engadget hlásí, že Tinder tuto funkci testuje téměř rok a konečně je připravena k vydání.