Zařízení Apple podporují relativně neznámé gesto, které vám umožní sdílet fotografii napříč vašimi zařízeními velice snadno. Je to skvělý trik, který můžete použít, pokud  AirDrop nefunguje nebo synchronizace vašich fotek na iCloudu trvá příliš dlouho.



Univerzální schránka je obvykle spojena s kopírováním a vkládáním textu, ale toto gesto můžete velmi dobře využít i při sdílení obrázků mezi vašimi zařízeními. Lze jej použít k rychlému kopírování obrázků přes okolní zařízení pro vkládání do zpráv, poznámek, e-mailů, stránek a dalších aplikací. Aby následující kroky fungovaly, musíte mít zapnuté Wi-Fi a Bluetooth a vaše zařízení přihlášená ke stejnému Apple ID a připojená ke stejné síti.

Jak sdílet fotografie mezi svými zařízeními Apple pomocí tohoto jednoduchého gesta

  • Ujistěte se, že je na vašich zařízeních povolen Handoff: Na Macu vyberte Nastavení systémuObecnéAirDrop & Handoff a přepněte přepínač vedle možnosti Povolit Handoff. Na iPhonu/iPadu zapněte NastaveníObecnéAirDrop & Handoff a poté zapněte přepínač vedle Handoff.
  • Na iPhonu nebo iPadu proveďte na fotografii gesto sevření třemi prsty. Na Macu použijte klávesovou zkratku Command+C.
  • Přepněte na zařízení, se kterým chcete fotografii sdílet, a poté ji roztáhněte třemi prsty směrem ven a vložte ji do textového pole. Pokud používáte Mac, můžete toto gesto provést na trackpadu nebo použít Command+V.