Přístupové klíče nahrazují tradiční hesla bezpečnějšími metodami ověřování, jako je rozpoznávání obličeje nebo biometrie, čímž odpadá nutnost vytvářet a zadávat přístupový kód.



Jak jsou přístupové klíče stále populárnější, 1Password chce pomoci vývojářům zjistit, zda jsou jejich uživatelé na tuto technologii připraveni. Nový nástroj aplikace 1Password poskytuje přehled o tom, kolik uživatelů je připraveno používat přístupové klíče. Společnost představila nový nástroj „Passkey Ready“, který pomáhá webovým vývojářům snadno zkontrolovat, zda jsou jejich uživatelé schopni přejít z tradičních hesel na přístupový klíč.

Vývojáři se mohou zaregistrovat na platformě Passage (vlastněné 1Password) a poté implementovat kód na své webové stránky. Pomocí tohoto kódu bude Passage používat data, jako je typ zařízení a verze operačního systému, aby vývojáři věděli, kolik uživatelů navštěvujících jejich web je připraveno použít přístupové klíče. Platforma také poskytuje komplexní informace, jako je připravenost podle regionu. Tento nástroj je k dispozici zdarma – vývojáři se však mohou přihlásit k odběru Passage, aby získali pomoc s implementací přístupového klíče na svůj web.