Je to už nějakou dobu, co iOS začal upozorňovat uživatele na zabezpečení Wi-Fi sítí v aplikaci Nastavení v závislosti na typu jejich hesla. Zdá se však, že Apple chce tento systém posunout na další úroveň, alespoň to ukazuje jeden z nejnovějších patentů společnosti.



Společnost podala patent u Úřadu pro patenty a ochranné známky Spojených států amerických (USPTO), který demonstruje nový systém hodnocení veřejných Wi-Fi sítí na základě více kritérií (prostřednictvím The Mac Observer). Na základě popisu patentu by zařízení Apple sbírala data o Wi-Fi sítích bez identifikace uživatele a jeho přesné polohy. S těmito daty by systém zmapoval tyto Wi-Fi sítě a jejich charakteristiky, aby zlepšil efektivitu interakcí mezi uživatelskými zařízeními a detekovanými přístupovými body.
Jedna z patentových ilustrací nám dává lepší představu o tom, jak by tento nový systém fungoval. Uživatelé by například v aplikaci Nastavení viděli štítky jako Vysoká kvalita, Populární a Podezřelé, které popisují síť Wi-Fi. Systém by také upozornil uživatele, zda se chtějí připojit k oblíbené dostupné Wi-Fi síti.