Populární aplikace pro správu hesel 1Password obdržela aktualizaci s dvěma novými funkcemi, které jsou navrženy tak, aby byla aplikace uživatelsky přívětivější. V dnešním článku si ukážeme, co je nové.



1Password vylepšuje proces přihlašování na nových zařízeních a přidává možnost obnovení účtu v případě ztráty hlavního hesla a tajného klíče. S obnovovacími kódy poskytuje 1Password zabezpečení, které umožní zákazníkům vrátit se do jejich účtů v případě ztráty hesla. 1Password již poskytuje soubor PDF Emergency Kit, který obsahuje tajný klíč, a uživatelům je doporučeno, aby tajný klíč uchovávali v bezpečí. Tajný klíč umožňuje přístup k účtu 1Password, pokud hlavní heslo není k dispozici, ale dříve, pokud byl tajný klíč také ztracen, neexistovala možnost obnovení účtu. 1Uživatelé se nyní mohou přihlásit a vygenerovat obnovovací kód, který lze použít k opětovnému získání přístupu k účtu.

Po vytvoření obnovovacího kódu jej lze kdykoli použít k opětovnému získání přístupu k účtu 1Password, i když uživatelé budou potřebovat přístup k e-mailové adrese přidružené k jejich účtu 1Password. Vygenerování kódu pro obnovení lze provést tak, že přejdete do části Správa účtů, vyberete možnost Přihlášení a obnovení a vyberete možnost „Nastavit kód pro obnovení“. 1Password doporučuje, aby byly kódy pro obnovení uloženy na bezpečném a přístupném místě. 1Password také testuje aktualizovaný způsob přihlašování s novou metodou zaměřenou na usnadnění přihlášení na novém zařízení nebo prostřednictvím webového prohlížeče. Při přihlašování někde nově mohou uživatelé nyní vybrat možnost Naskenovat QR kód z nabídky účtu vlevo nahoře a naskenovat QR kód na novém zařízení, aby se mohli přihlásit.