Společnost Aqara představila Smart Lock U200, nejnovější zámek kompatibilní s HomeKit. Smart Lock U200 obsahuje řadu užitečných funkcí, včetně kompatibility s funkcí Home Key pro hands-free odemykání dveří.



Nejnovější inteligentní zámek Aqara využívá protokol chytré domácnosti Matter, takže funguje s HomeKit a dalšími platformami pro chytré domácnosti kompatibilními s Matter. Aqara říká, že Smart Lock U200 je jedním z prvních zámků, který podporuje funkci Home Key pro iPhone a Apple Watch. Funkce Home Key je navržena tak, aby umožnila zámek  U200 odemknout, když ‌iPhone‌ nebo Apple Watch přiložíte, s digitálním klíčem uloženým v aplikaci Peněženka. Funkci lze nastavit tak, aby umožňovala odemykání bez ověření díky funkci Express Mode pro rychlý vstup a odemykání funguje, i když se vašemu iPhonu nebo Apple Watch vybije baterie.

Stejně jako loňský Smart Lock U100 je i U200 schopen rozeznat, zda jsou dveře otevřené, a odeslat upozornění, pokud někdo zapomene dveře zavřít. Je také schopen automaticky uzamknout dveře po jejich zavření, což je šikovná funkce. Je podporováno více způsobů zadávání, včetně odemykání pomocí ‌iPhonu‌ nebo Apple Watch, mechanického klíče, PIN kódu, skenování otisků prstů, aplikace Aqara nebo NFC karty. Hostům je možné poskytnout jednorázová hesla a periodická hesla. Je-li aktivován, režim tichého odemykání U200 deaktivuje všechna pípání a další upozornění, která obvykle doprovázejí odemknutí. Smart Lock U200 je k dispozici v černé nebo stříbrné barvě.