Společnost Nomad představila novou ultratenkou kartu Nomad Tracking Card s podporou Find My, díky které již nikdy neztratíte svoji peněženku. V dnešním článku se podíváme na to, co všechno nabízí.



Nomad Tracking Card je v mnoha ohledech velmi podobná tomu, co jsme viděli u jiných značek v této kategorii produktů – ultratenká karta s integrovanou baterií, reproduktorem a technologií Apple Find My, kterou lze zasunout přímo do téměř jakékoli peněženky. Velikost je v podstatě stejná jako typická kreditní karta, i když je tlustší pro umístění interní technologie – je zhruba dvakrát tak tlustá, než vaše standardní bankovní karta (86 mm x 54 mm x 2 mm).

Karta je vyrobena z pevného polykarbonátového materiálu a má vodotěsnou a prachotěsnou konstrukci IPX7 s nenápadnou černou úpravou. Plochá černá a velmi čistě vypadající přední strana s extrémně minimalistickým potiskem „Nomad“ ve spodním rohu – je tak malý, že ho sotva vidíte. Na druhé straně se Nomad rozhodl pro určitý druh technologického designu tisku, který představuje jakési jemné šedé falešné schéma technologie umístěné uvnitř.

Karta také podporuje síť Apple Find My. Stačí otevřít aplikaci Najít, přejít do nabídky Předměty ve spodní části, stisknout znaménko „+“ a poté „Přidat jiný předmět“. Stiskněte tlačítko na samotné kartě Nomad Tracking Card a máte hotovo. Můžete ji pojmenovat a přidat ikonu.

Kartu lze bezdrátově nabíjet jakoukoli nabíječkou Qi nebo MagSafe. A ani to nebudete muset dělat moc často – vydrží nabitá 5 měsíců. Na kartě je malá LED dioda – změní se z červené na zelenou, když je na vaší nabíječce, což znamená, že je baterie nabita.