Apple Intelligence přinese uživatelům řadu výkonných funkcí. Pokud máte kompatibilní zařízení, budete moci vytvářet originální obrázky, používat novou Siri a používat vlastní Genmoji vytvořené umělou inteligencí.



Apple Intelligence také představuje nové nástroje pro psaní v systémech iOS 18, macOS Sequoia a iPadOS 18. Nástroje pro psaní Apple Intelligence budou k dispozici v jakékoli aplikaci, kterou používáte na svém iPhonu, iPadu a Macu. Nejsou omezeny pouze na aplikace Apple. Pokud aplikace, kterou používáte, využívá standardní systém zadávání textu – což dělají téměř všechny aplikace třetích stran – budete moci použít Apple Intelligence, aby vám pomohla různými způsoby. Řekněme, že píšete e-mail a máte pocit, že jej potřebujete zkontrolovat. Nebo pracujete na projevu do práce nebo do školy a nejste s ním spokojeni. Možná by se vám mohla hodit pomoc s něčím tak jednoduchým, jako je příspěvek na Instagramu. Ve všech těchto případech jsou nástroje pro psaní připraveny vám pomoci. Zde je to, co mohou dělat.

Přepisujte text pomocí přednastavených stylů nebo vlastních příkazů

Apple Intelligence nabízí několik přednastavených stylů, které lze použít k okamžitému přepsání textu v konkrétním stylu. Můžete si vybrat ze tří možností:

  • Přátelský
  • Profesionální
  • Stručný

Každá předvolba je navržena tak, aby bylo přepsání textu co nejrychlejší a nejjednodušší.
Ale nejste omezeni pouze na tyto možnosti. Stejně jako ChatGPT a další nástroje AI podporuje Apple Intelligence také vlastní příkazy pro přepis. Nástroje pro psaní od společnosti Apple mají možnost „Popište svou změnu“. Zde můžete zadat požadavky, jako například: „Aby se text četl jako báseň“.

Vytvořte text od začátku pomocí ChatGPT

Psací nástroje společnosti Apple za vás nesloží text od začátku. Dokáží přepsat existující text, ale nenavrhnou něco zcela nového, jako to umí některé jiné nástroje umělé inteligence. Naštěstí můžete použít ChatGPT k tomu, co nástroje Apple nedokáží: psát text úplně od začátku. Tato integrace je bezproblémovou součástí Apple Intelligence. Je zcela nativní, není třeba nic instalovat nebo se registrovat k účtu OpenAI. Nástroje pro tvorbu textu jsou součástí Apple Intelligence – využívají pouze ChatGPT, nikoli nástroje Apple.

Korektura textu a nabídka pravopisných a gramatických oprav

Podobně jako nástroje třetích stran, jako je Grammarly, Apple Intelligence také poskytuje nástroje pro korekturu, které jdou nad rámec standardní kontroly pravopisu systému.
Díky korektuře je váš styl psaní plně zachován, ale nástroj vám nabídne návrhy na opravy  pravopisných a gramatických oprav.

Analýza a shrnutí textu

A konečně, Apple Intelligence může také analyzovat váš text a zobrazit klíčové body.
Nástroje pro psaní společnosti Apple zahrnují dvě dostupná tlačítka – Souhrn a Klíčové body – která vám pomohou zobrazit, o čem text je. To se může hodit u vašeho vlastního textu, protože může odhalit, zda skutečně sdělujete to, co jste zamýšleli. Pravděpodobnější však je, že jej použijete v situacích, kdy chcete získat rychlý přehled textu, který napsal někdo jiný, například e-mail nebo článek.