TikTok prohrál svůj spor o vyloučení z evropského antimonopolního zákona a říká, že se podřídí. Stále však čelí potenciálnímu zákazu v EU za porušování právních předpisů na ochranu dětí a o jeho budoucnosti ještě není rozhodnuto.



Podle EU má aplikace dostatek uživatelů, aby podléhala antimonopolnímu zákonu Digital Markets Act (DMA). Mateřská společnost Bytedance napadla rozhodnutí u soudu, ale Bloomberg uvádí, že společnost tento případ prohrála. Soudci uvedli, že čínská aplikace má dostatek uživatelů, aby se na ni vztahoval zákon o digitálních trzích, který vstoupil v platnost v březnu. Bytedance se může proti rozsudku ještě odvolat, ale neoznámila žádný plán, že tak učiní. Místo toho uvedla, že již začala pracovat na dodržování DMA.

I když však splní požadavky DMA – které jsou navrženy tak, aby zajistily, že společnost nepoužije protisoutěžní opatření ke zneužití svého dominantního postavení na trhu – může být stále zakázána, protože záměrně usiluje o to, aby byl TikTok u dětí návykový.
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen označila aplikaci v květnu za nebezpečnou. Předsedkyně naznačila, že zákaz TikToku v Evropské unii je jednou z možností, během debaty dnes večer v Maastrichtu. „Přesně víme, jaké nebezpečí TikTok představuje.“ Jedním z potenciálně nelegálních činností bylo nabízení dárkových poukazů k odměňování uživatelů za sledování videí, což pravděpodobně spadá do kategorie aktivní snahy povzbudit děti, aby aplikaci používaly delší dobu.