Když byl Apple Vision Pro poprvé představen, Apple opakovaně zdůrazňoval, že jde o ‚prostorový počítač‘, nikoli o VR headset. Tisková zpráva tvrdila, že Vision Pro umožňuje uživatelům být ještě produktivnější.



Od té doby, co se dostal do rukou uživatelů, je jasné, že Vision Pro není nutně tou nejlepší platformou pro provádění úkolů. visionOS 2 se to však snaží změnit pomocí dvou klíčových funkcí, které mohou z Vision Pro udělat skutečně užitečný počítač.

Velké změny pro Mac Virtual Display

Bezpochyby nejlepší způsob, jak uživatelé dosáhli produktivity na Vision Pro, je prostřednictvím Mac Virtual Display. Mac Virtual Display je jednou z nejlepších funkcí visionOS a ve visionOS 2 je vylepšen několika klíčovými způsoby:

  • Ultraširoký režim: Okno pro Mac Virtual Display se může ve visionOS 2 mnohem více zvětšit, a to díky novému ultraširokému režimu, který je tak velký, že ve skutečnosti obklopí prostor kolem vás. Tento režim vám poskytuje ekvivalentní možnosti obrazovky, jako byste měli dva 4K monitory vedle sebe, ale na jednom jednotném – a obrovském – virtuálním displeji.
  • Vyšší rozlišení displeje: Jednou z běžných stížností na Mac Virtual Display je, že někteří uživatelé považují jeho maximální rozlišení za nedostatečné. Ve visionOS 2 Apple vylepšuje funkci s vyšším rozlišením displeje, takže může sloužit jako lepší alternativa monitoru.

Jedinou nevýhodou je, že tato vylepšení nebudou součástí visionOS 2.0. Apple naplánoval tyto funkce na ‚později tohoto roku‘, což znamená buď ve visionOS 2.1 kolem října, nebo visionOS 2.2 v prosinci.

Podpora klávesnice a myši

Vision Pro se může pochlubit působivým uživatelským rozhraním bez ovladače, které lze plynule ovládat pohyby očí a rukou. Ale pokud jde o práci s počítačem, je stále těžké porazit kombinaci klávesnice a myši/trackpadu. visionOS 2 naštěstí nabízí řešení. visionOS vždy podporoval připojení Bluetooth klávesnice. To je naprosto nezbytné, pokud na zařízení budete pracovat. Ale byl tu problém: fyzická klávesnice by byla skrytá při použití pohlcujícího prostředí. Nyní, ve visionOS 2, i když jste plně ponořeni do prostředí nebo aplikace VR, Vision Pro zobrazí vaši fyzickou klávesnici viditelnou. Můžete tedy pokračovat v psaní, s plnou viditelností toho, co píšete. Nyní také můžete připojit svou oblíbenou myš k Vision Pro a procházet systém pomocí periferního zařízení podle vašeho výběru.