Neočekává se, že Apple vydá funkce Apple Intelligence v září, kdy bude ‌iOS 18‌ veřejně dostupný. Místo toho budou tyto funkce přidány v budoucí aktualizaci ‌iOS 18‌, která má být představena v roce 2025.



To neznamená, že Siri nenabídne mít při prvním vydání iOS 18 žádná vylepšení. Podle Marka Gurmana z Bloombergu bude mít Siri v iOS 18 od září stále nějaké nové funkce, včetně nového rozhraní, které osvětluje okraj obrazovky, bohatší jazykové schopnosti, díky nimž vám Siri bude rozumět dokonce i pokud nevyslovíte svá slova přesně, lepší znalost produktů Apple pro podporu a možnost Type to Siri pro zadávání dotazů prostřednictvím textu.

Podle Gurmana si ale na nejvýznamnější vylepšení budeme muset počkat do příštího roku. Aktualizace iOS 18 vydaná v roce 2025 by s sebou měla přinést následující vylepšení pro Siri:

  • Osobní kontext: Siri bude mít možnost čerpat z vašich fotografií, událostí kalendáře, zpráv a dalších aplikací a informovat o odpovědích na dotazy. Apple uvedl příklad člověka, který se zeptal, kdy přistává let jeho matky, což Siri zjistila na základě nedávných textových konverzací a e-mailů.
  • Ovládání aplikací: ‌Siri bude moci vůbec poprvé ovládat všechny jednotlivé funkce v aplikacích, čímž se rozšíří rozsah funkcí, které může provádět. ‌Siri‌ bude moci dělat věci, jako je otevírat konkrétní dokumenty, přesouvat poznámku z jedné složky do druhé, smazat e-mail, shrnout článek, poslat e-mailem webový odkaz a otevřít konkrétní zpravodajský web v aplikaci News.
  • Povědomí na obrazovce: Díky povědomí na obrazovce bude Siri v průběhu času schopna porozumět obsahu uživatelů ve více aplikacích a jednat s ním. Pokud například přítel pošle uživateli SMS s jeho novou adresou ve Zprávách, příjemce může říci: „Přidej tuto adresu na jeho kontaktní kartu.“
  • Stejně jako tato vylepšení Siri budou funkce Apple Intelligence zpočátku podporovat pouze americkou angličtinu a podpora dalších jazyků a regionů bude k dispozici až v roce 2025.